Υπόθεση SIEMENS

 

13694145_538512996355401_1322117880_o

Η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens αναβλήθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα να ακούγονται τάχα μου οργισμένες φωνές για τους υπεύθυνους που θα λογοδοτήσουν.

Κανένας υπεύθυνος για την υπόθεση της Siemens δεν θα λογοδοτήσει.

Οι υπεύθυνοι για την υπόθεση της Siemens θα συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια, ενώ κάποιοι από αυτούς θα γίνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο πια αλλά ήταν πάντα προτεκτοράτο.

Την Ελλάδα την λυμαίνονταν εταιρείες σαν τη Siemens και οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους.

Και οι Έλληνες τους ψήφιζαν αυτούς τους απατεώνες.

Και συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

Φυσικά, τα ονόματα των δημοσιογράφων που ήταν στο payroll της Siemens δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

Όσο για την Δικαιοσύνη είναι ένα ανέκδοτο.

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι ακόμα πιο μεγάλο ανέκδοτο.

Δεν γίνεται μια χώρα να είναι εξαρτημένη και μόνο η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη.

Διαπιστώσαμε πόση Δικαιοσυνη υπάρχει στην Ελλάδα από το γεγονός ότι η χώρα χρεοκόπησε πριν από έξι χρόνια και κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.

Δεν πειράζει, ατρόμητοι εφοριακοί βουτάνε στην θάλασσα για να συλλάβουν Κινέζους μασέρ.

Ζήτω η Siemens και οι ντόπιοι συνεργάτες της!

pitsirikos.net

Τα φαντάσματα της Siemens

Η αναβολή επ’ αόριστον της δίκης των 64 κατηγορουμένων για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας «δοκιμάζει» όχι μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά και την αντοχή της κυβέρνησης που βλέπει να διαλύονται στην πράξη οι προγραμματικές δεσμεύσεις της για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία επί σειρά ετών προκάλεσε πολιτικού τριγμούς σε όλες τις κυβερνήσεις.Στη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τον γερμανικό κολοσσό, με τις «σκιές» να πέφτουν βαριές ακόμα και σε πολιτικά πρόσωπα των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα, προκαλεί θυμηδία και αγανάκτηση η «οκνηρία» και η «προχειρότητα», με την οποία δρομολογήθηκε η δίκη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον να υποπέσει σε παραγραφή, για πολλές από τις αξιόποινες πράξεις της.

Περίπου δέκα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, η οποία πολλές φορές συνοδεύτηκε από παλινωδίες και «αβλεψίες» που είχαν ως αποτέλεσμα να διαφύγει στη Γερμανία ο Μιχ. Χριστοφοράκος και να παραμένει μέχρι και σήμερα άφαντος ο Χρ. Καραβέλας, η υπόθεση «καρκινοβατεί» αφήνοντας μετέωρο το αίτημα για την απόδοση Δικαιοσύνης.

Το μεγαλύτερο έγκλημα του «λευκού κολάρου» στην Ελλάδα το οποίο σημαδεύτηκε ουκ ολίγες φορές από την προσπάθεια να «ξεπλυθούν» οι ποινικές ευθύνες των πρωταγωνιστών, «παραπαίει» στον κίνδυνο της παραγραφής, αφού όπως τόνισε κι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «κάθε λεπτό που περνάει κι άλλο ένα από τα αδικήματα παραγράφεται».

 

Από:zougla.gr
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων