Πρόσφυγες στο Πειραιά

PicsArt_02-25-08.19.15

Τις τελευταίες ημέρες και παρά τις προσπάθειες των αρχών να συνοδεύσουν την τεράστια μάζα προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας,μια αρκετά συντονισμένη προσπάθεια απο τους επικεφαλής των Ελλήνων που επιχειρούν να αποτρέψουν την μεταφορά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμεναρχείου και της ελληνικής Αστυνομίας, άνθρωποι που αποκαλούν τους εαυτούς τους συντονιστικό πλησιάζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι, λίγο πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Οι οργανώσεις αυτές μοίραζαν χαρτιά με τα οποία καλούσαν τους ανθρώπους να μην φύγουν από το σημείο και να μην οδηγηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Σε μια από τις επισκέψεις της ομάδας αυτής την Τρίτη το πρωί, έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του λιμενικού σώματος.Αμέσως πέταξαν τα χαρτιά που μοίραζαν και τράπηκαν σε φυγή. Παρόλα αυτά, οι πρόσφυγες και μετανάστες, έπειτα και από την παρέμβαση αυτών των ανθρώπων αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία με αποτέλεσμα τα οχήματα να φεύγουν από τον Πειραιά χωρίς κόσμο.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων