Επίκειται άμεσα ο ανασχηματισμός – Τα νέα πρόσωπα.

Αν και η κυβέρνηση δια επισήμων ανακοινώσεων διατείνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητες της ο ανασχηματισμός, το Πολιτικό Συμβούλιο που έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου φούντωσε τις φήμες ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή ή το πολύ το Σάββατο Σύμφωνα με ις πληροφορίες στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, εκτός αναμένεται να βρεθεί ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει εάν θα μετακινηθεί ή όχι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και το εάν θα μείνει στο Παιδείας ο Νίκος Φίλης. Ωστόσο σύμφωνα με διαρροές οι δύο τελευταίοι είναι πιο πιθανό να παραμείνουτν στις θέσεις τους.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα που θεωρούνται σίγουρα για παραμονή στα χαρτοφυλάκιά τους είναι αυτά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται να μετακομίσει ο Δημήτρη Τζανακόπουλος, αναλαμβάνοντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στο Μαξίμου. Ο Νίκος Παππάς παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικος Μαξίμου, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη πιθανότατα θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, από όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πιθανότατα θα αναλάβει χρέη υπουργού Ναυτιλίας που μέχρι πρότινος βρισκόταν ο Θοδωρής Δρίτσας. Ενδιαφέρον εμφανίζουν και τα «πρόσωπα της γενιάς» του Αλέξη Τσίπρα με τα οποία ο πρωθυπουργός θέλει να κυβερνήσει στο εξής.

Δεδομένη θεωρείται η αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση, ενώ εάν δεν χρησιμοποιηθεί ο Γιώργος Τσίπρας θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο …επώνυμό του! Μεταξύ άλλων συζητείται η χρησιμοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, συνεργάτιδας του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιώργου Βασιλειάδη, ΓΓ για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, ενώ κερδίζει πόντους η παραμονή του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας μετά την ακραία τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στην τελευταία συνέντευξή του.

Την ίδια ώρα τα μεγάλα ερωτηματικά είναι ο ενισχυμένος κομματικά Νίκος Φίλης λόγω της κόντρας με την Εκκλησία και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι δομικός και να περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων