Δύο τηλεοπτικές άδειες αναζητούν κανάλια και 4 κανάλια αναζητούν άδειες – Στα 10-15 εκ οι θεματικές άδειες

Στις θεματικές άδειες οι τιμές θα μπορούσαν να φθάσουν τα 15 εκατ.
Μετά την σημειολογική και οικονομική νίκη της κυβέρνησης επί των καναλαρχών καθώς τους υποχρέωσε να πληρώσουν 246 εκατ και τους διέσυρε κατά τρόπο εξευτελιστικό, περνάμε στην επόμενη φάση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Μπορεί να πλειοψήφησαν στην διαδικασία 4 καναλάρχες αλλά η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια στα οποία έχουν προσφύγει σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες.
Παρ΄ όλα αυτά οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και ενώ ο ΣΚΑΙ και ο Antenna έχουν τηλεοπτική στέγη ο Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας δεν έχουν τηλεοπτικούς σταθμούς και υποδομές.
Στο παρελθόν είχε υπάρξει επαφές μεταξύ Κοντομηνά Alpha και Μαρινάκη για συνεργασία αλλά δεν είχε αποδώσει.
Ο Μαρινάκης θεωρητικά έχει 4 επιλογές
1)Με τον Alpha που υπήρξε επαφή Δύο τηλεοπτικές άδειες αναζητούν κανάλια και 4 κανάλια αναζητούν άδειες – Στα 10-15 εκ οι θεματικές άδειες
2)Με το Mega που παραμένει τελείως στον αέρα αλλά έχει και πολλά οικονομικά βάρη
3)Με το Έψιλον.
4)Με το Star καθώς Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης έχουν επαφές.
Η φάση των επαφών συνεχίζεται χωρίς ακόμη να υπάρχει κάτι σαφές.
Ο Καλογρίτσας είναι πιθανότερο να συνεργαστεί με τον Alpha (που επιθυμεί η κυβέρνηση) το Έψιλον ή με το Κόντρα ώστε να αποκτήσει την υποδομή ενώ δύσκολα θα υπήρχε προσέγγιση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Και ενώ οι ζυμώσεις συνεχίζονται γιατί 2 καναλάρχες έχουν άδεια αλλά δεν έχουν κανάλια και 4 κανάλια έχουν την υποδομή αλλά δεν έχουν άδειες…προς το τέλος του 2016 ή αρχές 2017 θα ανοίξει η διαδικασία για θεματικά κανάλια και περιφερειακές άδειες που θα φθάσουν οι τιμές στα 8-10 και έως 15 εκατ ευρώ όπως έδειξε η εμπειρία των πανελλαδικών συχνοτήτων.
Πηγή:bankingnews.gr
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων