Πολάκης για ΠΟΕΔΗΝ

Χαρακτηριστικά προσωπικής κόντρας, μεταξύ του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, έχει λάβει η διαμάχη της Ομοσπονδίας με το υπουργείο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πολάκης Ελν

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ, ανέφερε εμφατικά για το νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι: «το νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών και ότι το μόνο χειρουργείο που έγινε, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αφορά σε αιμορροΐδες». Σημειώνεται ότι το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media, με αφορμή τη χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε ο κ. Πολάκης.AdTech Ad

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέδωσε μία επιθετική, μακροσκελή ανακοίνωση, απαντώντας στην ΠΟΕΔΗΝ και συγκεκριμένα στον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του κ. Πολάκη σε «εργατοπατέρες» και «συνδικαλιστές» μόνο της «ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη:

«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κου Γιαννάκου και των συν αυτώ να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας με τα μελανότερα χρώματα. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις «παροχής και λήψης υπηρεσιών» με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω στον κ.Γιαννάκο ότι τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ τρίζουν εδώ και δεκαετίες και συγκεκριμένα από τότε που από Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετατράπηκε σε εθνικό σύστημα διακίνησης μαύρου χρήματος και διαπλοκής, μέσω του οποίου οι διαπλεκόμενοι του συστήματος θησαύρισαν εις βάρος του λαού.

Έτριζαν τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν όταν αντιλήφθηκαν ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014 η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου.

Και δεν φτάνει που έσπασαν τα κόκκαλα των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, αλλά εξαϋλώθηκαν κιόλας όταν οι πολιτικοί τους απόγονοι έπεσαν στο ίδιο καζάνι με τους πάλαι ποτέ πολιτικούς τους αντιπάλους, με μοναδικό σκοπό να στηρίξουν τα συμφέροντα της διαπλοκής την οποία εξέθρεψαν και γιγάντωσαν στο διάβα των χρόνων.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα ήταν η κατάληξη των «αείμνηστων» εμπνευστών του ΕΣΥ, μα θέλω να πιστεύω πως δεν θα είχαν αφομοιωθεί από αυτό το σάπιο σύστημα το οποίο έκατσε στο σβέρκο ενός ολόκληρου λαού σαν μπιστικός των σύγχρονων αστοτσιφλικάδων.

ΠΟΕΔΗΝ ΕΛΝ

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμμένους τους φάρους του λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων, σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν.

Τέλος, επειδή η περεταίρω ενασχόληση με τις γελοίες ανακοινώσεις του καθοδηγούμενου από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ είναι περιττή, θα ήθελα να απευθυνθώ στους αγωνιστές – λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας, στους ανθρώπους που υπερβαίνοντας κάθε λογικό όριο αντοχής στήριξαν και στηρίζουν τις δομές της, στους ανθρώπους των οποίων η αντικειμενικότητα τους επιτρέπει να διακρίνουν τον έντιμο αγώνα της κυβέρνησης, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και το δικό μου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , τους ανθρώπους που χωρίς κομματικές παρωπίδες διακρίνουν τα σαφή και συνεχόμενα δείγματα βελτίωσης, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή καθιστώντας σαφές στους εργατοπατέρες ότι δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Από : NewsBomb

Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/nosokomeia/story/719832/o-polakis-i-poedhn-kai-oi-aimorroides#ixzz4H0jLwvJI

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων