Τα ταξίδια των αποστολών του πρωθυπουργού έχουν το μίνιμουμ των εξόδων .

ελν γεροβασιλη

«Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη από τα Ιωάννινα, με αφορμή τις συζητήσεις σχετικά με την αποστολή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.Τα ταξίδια των αποστολών του πρωθυπουργού έχουν το μίνιμουμ των εξόδων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η πτήση για την Πάρο είναι ειδική, με εορταστικό χαρακτήρα, λόγω των εγκαινίων του αεροδρομίου στο νησί.Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για το ταξίδι της Πάρου. Η πτήση για το αεροδρόμιο της Πάρου είναι μία ειδική πτήση της Aegean, στο πλαίσιο των εγκαινίων του αεροδρομίου. Δεν είναι πτήση της γραμμής, για την οποία χορηγήθηκαν εισιτήρια για τον Πρωθυπουργό και βουλευτές.
Αυτό είναι αναληθές και βεβαίως, είναι εκ του πονηρού. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, μερικοί άνθρωποι και όχι 54, αλλά και ούτε 10, μετακινούνται μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Aegean, του αεροδρομίου, για να γίνει η τελετή των εγκαινίων. Επομένως πρόκειται για μια πτήση την οποία θα έλεγα εορταστική.
Αυτό συμβαίνει και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα νομίζω, αυτοί που έχουν κάνει αυτά και πολλά άλλα, τα οποία περιγράφουν, τα ξέρουν καλά, γι’ αυτό και νομίζουν πως κάτι συμβαίνει και εδώ. Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε».
Σχετικά με την κατάργηση του ΕΚΑΣ η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι είναι μνημονική δέσμευση, συμφωνημένη από προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε και καταφέραμε τη σταδιακή του κατάργηση μέχρι το 2018.
Ωστόσο, επισήμανε πως η κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη και δεν είναι κυβερνητική επιλογή. «Σήμερα, με μεγάλο κόπο προσπαθούμε, επειδή ξέρουμε ότι πλήττονται άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Πλήττονται άνθρωποι, οι οποίοι είναι αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια εξοικονομώντας ό,τι μπορούμε από παντού, να εξασφαλίσουμε, να αντιρροπήσουμε, ως ένα βαθμό, την απώλεια» είπε η κ. Γεροβασίλη.
Τόνισε μάλιστα, πως η κυβέρνηση κατάφερε για το 2016 να καλύψει το 50% της απώλειας, με σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν και πρόσθεσε: «Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, προκειμένου να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Δεν είναι στις επιλογές μας, η μη στήριξη, ειδικά των αδύναμων. Και ξέρετε πως αδύναμοι πια στην χώρα μας είναι πολλοί».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν σε γνώση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που πέρυσι ψήφισαν «αυτή την συμφωνία και σήμερα κάνουν, πως δεν γνωρίζουν ή δεν ξέρουν τι έχουν ψηφίσει».
Για την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ η κ. Γεροβασίλη σημείωσε, πως κατά καιρούς έχει κάνει και άλλες ανάλογες, οι οποίες δεν λειτούργησαν ως εργαλείο, αν και η παρούσα, για πρώτη φορά, αποτυπώνει περισσότερα στοιχεία. Παράλληλα υπογράμμισε, πως «το ΔΝΤ συνεργάστηκε με Ευρωπαίους για την επιβολή πολιτικών στη χώρα μας, σε συνεργασία και με δικές μας κυβερνήσεις, οι οποίοι νομίζω, θα πρέπει να απολογηθούν όλοι για αυτό».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως σήμερα τηρούνται οι δεσμεύσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι χρήσιμος για την Ευρώπη.
«Σήμερα είμαστε σε μια φάση, να προσπαθούμε να τηρούμε πάλι μνημονιακές υποχρεώσεις. Πιστεύουμε πως ο ρόλος του ΔΝΤ δεν ήταν χρήσιμος στην Ευρώπη και δεν είναι και απαραίτητος. Δεν ήταν επιλογή μας. Ωστόσο σήμερα, εν μέσω μια συμφωνίας, με τα όσα υπογράψαμε πέρυσι με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, ως ελληνική κυβέρνηση τηρούμε τις δεσμεύσεις μας» σημείωσε.

Από:Newsbomb.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων