Να αποσυρθεί η τροπολογία για το προσφυγικό ζητά η ΔΗΣΥ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολιάζει ότι η νέα τροπολογία «μεταξύ άλλων, χρεώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ιδιοκτησίες πολιτών στην Ειδομένη στους πρόσφυγες. Οι ζημιές χρεώνονται στους πρόσφυγες και ο λογαριασμός στους νόμιμους μετανάστες με επιχειρήματα και συμβολισμούς που προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «αμετανόητοι», καθώς -όπως αναφέρεται- «το είχαν κάνει πριν λίγο καιρό και για την Μόρια, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων, οργανώσεων δικαιωμάτων και μεταναστών».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει ότι «οι συνθήκες συνωστισμού εντός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι εκτός πλαισίου λογικής, αλλά και νομιμότητας. Είναι πηγή κινδύνων για τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά και την ασφάλεια στην περιοχή. Έχουν ήδη χαθεί ανθρώπινες ζωές και τα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, επεισόδια είναι στην ημερήσια διάταξη» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αυτές ακριβώς τις συνθήκες συνωστισμού νομιμοποιεί και παγιώνει η κυβέρνηση με την πρώτη παράγραφο της τροπολογίας που κατέθεσε. Αντί για αποσυμφόρηση των νησιών επιλέγουν την περαιτέρω συμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αφού έφτιαξαν την πυριτιδαποθήκη, τώρα ετοιμάζουν το φυτίλι».Τέλος, καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει την τροπολογία και να δώσει νόμιμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει».

Πηγή: http://www.dikaiologitka.gr