Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση να μην κάνει τον «τροχονόμο» στις τιμές στο γάλα.

«Προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, κατά την επίσκεψή του στο Βλαχογιάννη της Ελασσόνας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιάννη Σαπουνά, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο και παραγωγούς για την έκταση του προβλήματος της μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, που ουσιαστικά καθιστά μη βιώσιμες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ο Θεσσαλός πολιτικός που πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τις καταγγελίες κτηνοτρόφων σχετικά με τις εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος για την παρασκευή φέτας και την αποδιδόμενη σε αυτές συμπίεση των τιμών γάλακτος στους παραγωγούς, είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει άμεσα το βάσιμο των καταγγελιών.

Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο υπονομεύεται η φέτα ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και θα πρέπει να υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες, πριν η χώρα μπει σε περιπέτειες. Αν δεν συμβαίνει και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τη μείωση τιμών από τη γαλακτοβιομηχανία, τότε το λόγο θα πρέπει να έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τον ‘‘τροχονόμο’’!»

Πηγή: www.agrocapital.gr