Καραμανλής: Η δικαιοσύνη αποκάλυψε τη σκευωρία.

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή” τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμή την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.AdTech Ad

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε αναφέρει την τελευταία φράση της δήλωσής του και στην κηδεία του στενού συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος κατηγορήθηκε για την υπόθεση, ωστόσο αθωώθηκε.

«Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα θαυμασμού για τη δύναμη της ψυχής σου. Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Δε λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία σε βάρος σου. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες. Γιατί ήσουν φως. Και στο τέλος το φως νικά το σκοτάδι” είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στη δικαίωση του Γιάννη Αγγέλου.

Πηγή: news247.gr