Άναψαν τα αίματα για τις αγροτικές συντάξεις στη Βουλή.

Με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, ανάμεσα σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει την επίκαιρη επερώτηση για το ασφαλιστικό ξιφούλκησαν κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος υπερασπίστηκε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις, σε σημείο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, να μιλήσει για «ζωηράδα».

«Δεν είπατε τίποτα για τις αγροτικές συντάξεις, αραδιάσατε κάποια νούμερα. Όλοι ξέρουν τα οικογενειακά τους. Πως γίνεται όλοι όσοι πληρώνουν λιγότερα να έρχονται σε εσάς κι όλοι όσοι πληρώνουν περισσότερο να έρχονται σ΄ εμάς; Ο αγρότης είναι εκτεθειμένος απέναντι στα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο. Είναι στη σκέψη σας η μείωση του αφορολόγητου; Ενώ η ολοκλήρωση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται το 2022, οι αγρότες θα πάρουν ολόκληρη τη σύνταξη το 2032», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αττικής, Γιώργος Βλάχος και ζήτησε ν΄ αναλάβει τις ευθύνες της, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσίογλου.

«Οι αγρότες δεν ξέρουν αν πρέπει να μεταβιβάσουν την περιουσία τους ή όχι», σημείωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής ΝΔ, Μαγνησίας και ζήτησε διευκρινίσεις, που, όπως είπε δεν πήρε από τον αρμόδιο υφυπουργό.

Ο κ.Πετρόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιρρίπτει ευθύνες και θέτει θέματα για τους αγρότες, τη στιγμή που γνωρίζει ότι το ασφαλιστικό κατέρρεε.

Μάλιστα υπήρξε και λεκτικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.  «Αφήστε το προβακατόρικο ύφος», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο ίδιος μίλησε για ελλείμματα που υπήρχαν στη συντριπτική πλειοψηφία των ταμείων, αλλά και στο ταμείο των αγροτών, τα οποία η ΝΔ δεν έλυσε επί δεκαετίες κι επιχειρεί να γίνει τιμητής. Μάλιστα υπεραμύνθηκε ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία μειώθηκε πάνω από 4% και κατέβηκε στο 23%.

Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις και λόγω των σχολικών γευμάτων, καθώς ο κ.Βρούτσης κατηγόρησε την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου ότι προχώρησε σε διαγωνισμό για τη σίτιση των παιδιών, ύψους 800.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση.

«Δεν έχω λόγο να απολογούμαι για ένα σύστημα χρεοκοπημένο που χτίστηκε», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, όταν τον κατηγόρησαν για «φαραωνικό σύστημα» και μίλησε για «ψευδείς ειδήσεις», σημειώνοντας πως δεν είπε ποτέ ότι τον επευφημούν οι έμποροι.

Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια και την έντονη αντίθεσή τους με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, κατέθεσαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων,  σημειώνοντας ότι από την αρχή υπήρξαν προβλήματα και διαπιστώνονται καθημερινά νέες στρεβλώσεις κατά την εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να βρεθούν άνθρωποι – λόγω «παραθύρου» εφαρμογής να πάρουν προσωρινή σύνταξη κοντά στα 160 ευρώ!

Πηγή:ypaithros.gr