Παράταση στην υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς γενικής επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόμου ζητούν οι φοροτεχνικοί.

Να τροποποιηθεί η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής και των ηλεκτρονικών φακέλων επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς γενικής επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόμου, ζητεί με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής και των ηλεκτρονικών φακέλων επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς γενικής επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Ν.4399/2016 (προκήρυξη 108645/2016), λήγει στις 23/1/2017 και 30/1/2017 αντίστοιχα.

Επειδή για την υποβολή των παραπάνω αιτήσεων απαιτούνται τεχνοοικονομικές μελέτες και εργασίες οι οποίες λόγω και των καιρικών συνθηκών είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν για λόγους συντονισμού των εμπλεκόμενων μερών, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προτείνει τη μετακίνηση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων κατά ένα μήνα από τις ημερομηνίες που ισχύουν σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ