Τσιζ κέικ: Με λίγες θερμίδες.

Θα χρεαστείτε:

  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 125 γρ. μπισκότα νταιτζέστιβ θρυμματισμένα
  • 4 κ.γ. ζελατίνη σκόνη
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ελαφριά (ή υποκατάστατο κρέμας γάλακτος)
  • 350 γρ. τυρί κρέμα ελαφριά
  • 150 γρ. κότατζ τσίζ
  • 2 κ.σ. φρουκτόζη
  • 1 κουταλ.γ. λυκού εσάνς βανίλια
  • φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση, φύλλα μέντας.

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει σχεδόν και ανακατεύετε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνετε το μίγμα, πιέζοντας το στον πάτο μιας φόρμας με έλασμα, διαμέτρου 18 εκ., την οποία έχετε ήδη στρώσει με μια λαδόκολλα. Το αφήνετε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Διαλύετε τη ζελατίνα σε μπεν μαρί με ⅓ του φλιτζ. νερό. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτετε το κρεμώδες τυρί, το κότατζ τσιζ, τη φρουκτόζη και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέσα τη ζελατίνη.
  3. Αδειάζετε το μίγμα του τσιζ κέικ πάνω στη βάση του μπισκότου και στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια του. Το αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες. Το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Το γαρνίρετε με τις φράουλες και τη μέντα.

GreekKouzina.gr