Ραβανί

Ραβανί 
Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Υλικά:
  • 1 Κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 Κούπα αλεύρι
  • 1 μπέϊκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 Μικρό γάλα εβαπορέ
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε 1 κούπα σιμιγδάλι, 1 κούπα αλεύρι και το 1 μπέϊκιν σε ένα μεγάλο μπώλ.
  2. Αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα ποτήρι
  3. Στο μίξερ χτυπάμε 3 αυγά και ¾ του ποτηριού ζάχαρη. Τα χτυπάμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε μια κουταλιά από το προηγούμενο μείγμα του αλευριού-σιμιγδαλιού μαζί με μια κουταλιά γάλα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Κόβουμε τα κομμάτι που θέλουμε και ρίχνουμε πάνω στο ταψάκι το μισό σιρόπι.
  7. Το αφήνουμε να «κάτσει» για μισή ώρα
  8. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Συγγραφέας: Greekouzina