Απολαύστε γεύσεις:Κιμαδόπιτσα

Μια πολύ νόστιμη συνταγή. Στην γειτονικής μας Τουρκία ονομάζεται «λαχματζούν» Δεν συνιστάται ως εύκολη συνταγή. Το αποτέλεσμα πάντως ικανοποιεί απόλυτα.
Υλικά:
  • 1 /2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ σκόρδο σε σκελίδα
  • 2½ κουταλιές λάδι
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • ντοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
  • πιπέρι κόκκινο λίγο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 /4 του κιλού κασέρι ή μοτσαρέλα
  • 3 κουταλlές παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ετοιμάζουμε το μείγμα πλάθοντας το με τα χέρια μέχρι να δέσει.
  3. Αλείφουμε το ταψί που θα βάλουμε την πίτσα με λάδι και απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα του κιμά ομοιόμορφα.
  4. Ψηνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
  5. Κόβετε τη φρέσκια ντομάτα και την πράσινη πιπεριά σε ροδέλες. .
  6. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  7. Με τις ροδέλες από ντομάτα και πιπεριά, καλύπτετε ομοιόμορφα την πίτσα μας.
  8. Τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να χρυσίζει.
  9. Επάνω στις ροδέλες της ντομάτας, απλώνουμε το μισό κίτρινο τυρί, το μπέικον, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  10. Μετά, τη βγάζουμε από το φούρνο και στρώνουμε το υπόλοιπο κίτρινο τυρί, αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
  11. Ξαναβάλτη την πίτσα στο φούρνο ίσα για να λειώσει το υπόλοιπο τυρί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
  12. Σαν συνοδευτικό σερβίρουμε σαλάτα εποχής.
Χρόνος προετοιμασίας:Χρόνος μαγειρέματος:
Πηγή:GreekKouzina