ΦΕΤΑ: Ο λευκός χρυσός της Ελλάδος.

Γάλα πρόβειο ή μίγμα πρόβειου ή γίδινου σε αναλογία[ (70-30%) ( μέγιστη ποσότητα γίδινου). Βέβαια θεωρώ τη καλύτερη  μίξη πρόβειου με γίδινου (75–25 %), λόγω καλύτερης συνεκτικότητας.

ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΕΤΑΣ

  •  Υγρασία 52-56%
  • Λίπος 22-27%
  • Αλάτι < 3%

 Η Ελλάδα σε εξαγωγές φέτας:

molonis8-6

Διευκρίνιση:Η στήλη των χρηματικών μονάδων

προσδιορίζει ευρώ σε εκατομμύρια

 

Η φέτα είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της φέτας σε πρωτεΐνες επέρχεται ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που αθλείστε, και είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών του οργανισμού σας.

Οι χαρακτηριστικές βιταμίνες που περιέχονται στο τυρί φέτα,είναι:

 Ασβέστιο: Είναι σημαντικό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, του καρκίνου του παχέος εντέρου και στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης.

Φώσφορος / Βιταμίνη Α: Ενισχύουν σημαντικά την όραση.

Βιταμίνη Β2:Παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων του οργαγισμού.

Βιταμίνη Β6:Βοηθά στο μεταβολισμό των λιπών και στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης.

Βιταμίνη Β12:Μας οπλίζει με ενέργεια και βοηθά στην ανασύσταση των μυικών ιστών και στη σωστή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.

Άρα, θα πρέπει να προστατέψουμε την ελληνική φέτα με κάθε τρόπο. Προστατεύοντας την ελληνική οικονομία έτσι. Ο λευκός χρυσός είναι ένα από τα γρανάζια στην εκκίνηση της οικονομίας.

                   

Ειδικός Γαλακτοκομίας / Τυροκομίας

                                                           Μολώνης Σπύρος