Πως φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό με αγνά υλικά του Σπύρου Μολώνη

pagwto
Αρχείο : Μολώνης Σπύρος

Το παγωτό είναι παγωμένο γλύκισμα, το οποίο φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα. Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και καλύπτει συνήθως τις γεύσεις φρούτων. είναι παγωμένο γαλακτοκομικό προϊόν, η κατασκευή του προϋποθέτει ψύξη. Η πλέον διαδεδομένη άποψη είναι της Κινεζικής προέλευσης από χιόνια των Ιμαλαΐων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι.

Θερμαίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Ανεβάζουμε λίγο ακόμη τη θερμοκρασία του γάλακτος και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, σοκολάτα σκόνη ή βανίλια 150gr, μπισκότο κομμάτια) και τα ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν καλά στο γάλα.

Τέλος το κρυώνουμε κάτω από τους 20 βα8μους κελσίου και το αποθηκεύουμε σε κατάψυξη 2-4 βαθμούς κελσίου.

 

Υλικά για 3 λίτρα αγελαδινό γάλα:

  1. 500 γρ. κρεμά γάλακτος
  2. 400γρ. ζάχαρη
  3. 10 μλ/λτρ. Υγρή βανίλια
  4. Βανίλια η σοκολάτα σκόνη 150γρ
  5. Μπισκότα(επιλογής μας)

 

Ο Σπύρος Μολώνης είναι Τεχνολόγος Γάλακτος-Τυροκόμος, Αγρότης και General Manαgerel-nea