Κεφίρ: Η ιστορία του και πως να το φτιάξετε στο σπίτι.

kefir
Πηγή : Agrotes.eu

Κεφίρ: Η ιστορία του και πως να το φτιάξετε στο σπίτι! Το κεφίρ πρωτοεμφανίστηκε στα καυκάσια βουνά πριν από 2000 χρόνια, όπου ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπου.

Το γαλακτοκομικό αυτό ρόφημα είναι ένα πολυσύνθετο μίγμα μικροοργανισμών, παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος, με τη χρήση κόκκων κεφίρ.

Ένα σύνολο φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι κάνουν αυτή την ιδιαίτερη γαλακτική ζύμωση. Το τελικό αποτέλεσμα του μοιάζει με αυτό του γιαουρτιού. Το κεφίρ εμπεριέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, και βιταμίνες Α, Β1, Β12 και C.

Επίσης, θα μπορούσε να διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συστηματική χρήση του βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα να καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

kefir2

Τεχνολόγος γάλακτος – Τυροκόμος
Σπύρος Μολώνης