Ρωσία

eln paper

Η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Πολωνία μέσα σε ένα βράδυ, προειδοποιεί η Οργάνωση «Atlantic Council».

Σε έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα, η Οργάνωση αναφέρει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δοκιμάσει το ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να αλλάξει ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ και μπορεί να γίνει με μεγάλη ταχύτητα». Προσθέτει μάλιστα ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα να εισβάλει στην Πολωνία.

Η έκθεση, με τίτλο «Arming for Deterrence», αναφέρει ότι η αντίδραση του ΝΑΤΟ σε μια τέτοια εισβολή δεν θα ήταν γρήγορη και οι πολωνικές δυνάμεις θα έπρεπε να καθυστερήσουν την εισβολή έως ότου να υπάρξουν ενισχύσεις. «Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή δεν είναι ικανές να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» προσθέτει η έρευνα.

Ακόμα, προτείνεται μια σειρά μέτρων που θα πρέπει να ακολουθήσει η Πολωνία για να αποφύγει μια τέτοια επίθεση, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου της και η μείωση του αριθμού των νέων ανδρών που φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία με στόχο των συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η Πολωνία έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το 1999, μία δεκαετία μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ.

Πηγή: The Huffingston Post