ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ για UBS και Σκλαβούνη.

 

Πηγή εικόνας : syriza.gr
Πηγή εικόνας : syriza.gr

 

Με αφορμή τη συνέντευξη του πληροφοριοδότη της UBS στην εφημερίδα Real, το κυβερνών κόμμα υπογραμμίζει ότι «οι εποχές της ανομίας, του «κουκουλώματος» και του «δούναι και λαβείν» με τους πλούσιους φοροφυγάδες «φίλους», παρήλθαν ανεπιστρεπτί.

Το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS,  Βrad Βirkenfeld, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τράπεζα ως μια «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση», η οποία «έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες». 

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να  παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα  του κ. Σκλαβούνη,  ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι «επί δεκαετίες, μια κάστα «ανέγγιχτων», εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει,  αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  δεν είχαν καμιά διάθεση να «ενοχλήσουν” τους φίλους τους».

Το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει. Τον πληροφορούμε  ότι οι εποχές της ανομίας, του «κουκουλώματος» και   του «δούναι και λαβείν» με τους πλούσιους φοροφυγάδες «φίλους», παρήλθαν ανεπιστρεπτί».

Από:efsyn.gr