Πανελλήνια ένωση κτηνοτρόφων ( ΠΕΚ )

eleneanp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ! Αφού δεν μπορείς να σώσεις τη φέτα, προσπάθησε τουλάχιστον να σώσεις την αξιοπρέπειά σου. Η φέτα είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα και η συνείδησή μας. Δεν πουλιέται. Δεν παραχωρείται! Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα. Και εάν σε κρατήσει ο κ. Τσίπρας θα είσαι έκπτωτος και αναξιόπιστος στη συνείδησή μας.
Ο κ. Χαρακόπουλος παραιτήθηκε για την αύξηση των ημερών του φρέσκου γάλακτος. Η κυβέρνηση Σαμαρά κινδύνευσε να πέσει εξαιτίας αυτής της αύξησης. Εσείς «δώσατε» το γάλα, το γιαούρτι, τώρα «δίνεται» και τη φέτα. Δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη;
Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά για τη φέτα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γι’ αυτές. Περιμένουμε όμως απ’ τον κ. Κοτζιά να πιέσει και ο ίδιος για την άσκηση του ΒΕΤΟ. Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. «Οι καιροί ου μενετοί». Η συμφωνία τρέχει αλλά δεν πρέπει να εφαρμοστεί.
Επιμένουμε στη συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό διότι, εκτός από το θέμα της φέτας, θέλουμε να τον ενημερώσουμε και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Όπως τη νέα κατάσταση με το Φορολογικό, Ασφαλιστικό, τις κακές πληρωμές των εξισωτικών και των βιολογικών που παραμένουν απλήρωτα εδώ και πέντε χρόνια, όπως και τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Ο κ. Αποστόλου αποφεύγει τον διάλογο, ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση εδώ και εβδομάδες και δυστυχώς αγνοεί το βάθος των προβλημάτων.
Καλούμε, για άλλη μια φορά, τον κόσμο της κτηνοτροφίας σε ετοιμότητα και όλους τους Έλληνες πολίτες να αντιδράσουν στο θέμα της φέτας.Γιατί η φέτα είναι η ψυχή μας.

Γραφείο τύπου ΠΕΚ